Huoltajalla on iso rooli lapsen partioharrastuksen mahdollistajana. Osa tuesta on rahallista, osallistumismaksujen ja varusteiden hankinnan muodossa. Myös omalla asenteella partiotoimintaa kohtaan on merkitystä. Huoltaja voi kannustaa lasta osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja saamaan uusia kokemuksia. Tähän on koottu muutamia vinkkejä, joilla lapsen partioharrastuksesta voi tehdä mukavampaa, niin lapselle itselleen kuin johtajillekin.

Tutustu partiotoimintaan

Partiossa retkeillään paljon ja ollaan olosuhteissa, joissa helposti sotkeentuu tai hajoaa niin varusteet kuin joskus lapsi itsekin. Vanhemmilta vaatii joskus hermoja ja ymmärtäväisyyttä hyväksyä retkillä ja kokouksissa sattuneet pikku vahingot. Kun 20 sudenpentua levittää varusteensa ympäri telttaa, on olemassa riski, että kaikki tavarat eivät päädy ihan oikean lapsen rinkkaan kotiin lähtiessä. Kun on tietoa siitä, millaista toiminta voi olla, eivät tällaiset asiat tule yllätyksenä. Likaisista varusteista valittamisen sijaan kysele kivoista kokemuksista.

Varusteet kuntoon

Hyvät varusteet mahdollistavat hyvän retkifiiliksen. Varmista, että retkelle lähtiessä lapsella on pakattuna rinkkaan tarpeeksi lämmin makuupussi ja -alusta. Myös vaatteiden ja kenkien laadulla ja materiaalilla on merkitystä niiden lämpimyyteen ja mukavuuteen. Noudatattehan varustelistoissa annettuja vinkkejä ja ohjeita, ne on annettu lapsen parasta ajatellen. Varusteita saa myös johtajilta ja lippukunnalta lainaksi tarvittaessa. Myös ylipakkaaminen voi aiheuttaa kiukkua, jos retkellä kävellään paljon ja rinkka on liian painava.

Ilmoita tärkeät tiedot johtajille

Kaikilla sujuu mukavammin, kun esimerkiksi perussairaudet ja allergiat ovat johtajilla tiedossa ja ne pystytään ottamaan huomioon. Kerro nämä aina uudelleen tapahtumien yhteydessä, sillä tapahtumia voivat järjestää eri henkilöt, eikä tietoja voida säilyttää.

Tukea osallistumiseen

Joskus esimerkiksi retkien ja tapahtumien maksut voivat olla korkeita. Näihin on kuitenkin tarjolla tukea esimerkiksi Kelalta ja piirijärjestöiltä. Ota selvää tukimahdollisuuksista, niin voit huoletta kannustaa lastasi osallistumaan.

Tue lippukuntaa toiminnan järjestämisessä

Lippukunnan johtajistoa voit tukea esimerkiksi osallistumalla vanhempaintoimikunnan toimintaa. Näin kevennät johtajien työtaakkaa. Jos haluat tukea rahallisesti, voit liittyä lippukunnan kannatusjäseneksi. Voit liittyä itsekin aikuisena partioon. Tarjolla on kivoja partiopestejä ja mahdollisuuksia oppia ja olla avuksi!